Як кити Ethereum викупляли

Як кити Ethereum викупляли


Дані Lookonchain, блокчейн-аналітичної платформи, показали, що всередині червня криптовалютні кити накопичували Ethereum (ETH), купуючи монету на мільйони доларів. З якою метою вони це робили розповідають експерти Eezy.cash, міжнародного обмінника криптовалют.


Кити викупляли Ethereum

Було помітно, що деякі з цих операцій пов'язані з Hashkey. HashKey Group – це азійська компанія, що займається комплексним управлінням цифровими активами та фінансами.


Дані ланцюжка показують, що Hashkey зробили кілька стратегічних кроків, щоб отримати вигоду з ринкової кон'юнктури. В одному випадку вони, як кити, купили 1 747 ETH за $2,5 млн доларів за ціною $1 431 під час відв'язки USD Coin (USDC).


Потім було продано 3540 ETH за $7,4 млн на найвищій ціновій позначці року, яка становила близько 2090 доларів, отримавши при цьому прибуток.


Інший кит також купив Ethereum, поповнивши рахунок в Aave, протоколі децентралізованих фінансів (DeFi). Кит поклав 6 000 stETH, отримав 6 мільйонів USDT, а потім перевів кошти на власний рахунок в Binance.


Через дві години вони зняли близько 3600 ETH з криптобіржі Binance, купивши їх за ціною близько 1650 доларів. Потім кит поповнив рахунок на 8 000 stETH, позичивши 7 мільйонів USDT і поклавши кошти на Binance. 


Примітно, що всі ці багатомільйонні грошові перекази були здійснені лише 16 червня.


Цього дня ціни на Ethereum відновилися, позбувшись слабкості, а потім стабільно зросли до спотових курсів. Це свідчить про те, що кити могли підтримати зростання. 


Кити обвалили USDT за допомогою Ethereum і USDC?

Оглядачі ринку також відзначають, що HashKey також скористались відв'язкою USDT 15 червня. Компанія витратила $7,47 млн USDT на купівлю 4 578 ETH у Binance.


Незважаючи на численні припущення, невелике відхилення USDT, стейблкоїна, від його прив'язки до долара США, було спричинене саме діяльністю китів. Такі монети як USDT або USDC користувачі можуть придбати у криптообміннику Львова, щоб поповнити свої гаманці цими топовими токенами.


Зокрема, дисбаланс у 3-пулі Curve був пов'язаний з китовою адресою CZSamSun, яка витратила 31,5 мільйона USDT і обміняла його на USDC. Китова адреса також використовувала Ethereum і stETH як заставу, конвертуючи позичену суму в USDC через 1inch Network.


Ці дії спричинили невелике відхилення у прив'язці USDT, що призвело до падіння стейблкоїну на 0,3% до рівня 0,997. Активний продаж USDT за DAI або USDC також збільшив частку USDT в пулі до більш ніж 70%.


Report Page